Премиерът Николай Денков поясни, че очаква на Съвета по сигурност  в

...
Премиерът Николай Денков поясни, че очаква на Съвета по сигурност  в
Коментари Харесай

Денков: Време е да се разбере - вътрешното разделение пречи на държавата. Светът около нас „гори”

Премиерът Николай Денков разясни, че чака на Съвета по сигурност  в МС да има и представител от Президенството и осведоми публицистите, че постоянно е имало покана, но пак насочи рецензии към " Дондуков 2 ". Той подсети, че е време да се разбере, че вътрешното разделяне пречи на страната. " Трябва да разберем, че светът към нас „ гори ”.

 

" Основната цел на тези срещи е да чуем настояща информация. Така че, ще чуем обновените отчети на службите и в случай че има нещо ново, тогава ще се търсят нови решения. За момента няма нова притеснителна информация ", сподели Денков. 

 

Във връзка със " сглобката ", която ръководи България и присъединяване на Движение за права и свободи в нея, акад. Денков изясни, че извършва управническата стратегия и го интересува Народното събрание да приема законите. " Всеки, който поддържа е добре пристигнал, другите ми вършат проблеми и това отрицателно чувство няма да помогне ", съобщи акад. Денков.

 

Според премиера значимо е да се защитят границите: " България се оправя чудесно с опазването на външната граница на Европейски Съюз ".

 

" Няма непосредствена опасност от миграционен напън. Притесняваме възможна опция от ескалация на спора ", съобщи още Денков. 

" За благополучие, през последните 2 дни виждаме известно усмиряване, известно балансиране на изявленията на другите участници. Ясно е, че " Хамас " би трябвало да бъде изкоренена, защото тя носи терористичния заряд в себе си, само че в това време би трябвало да е ясно, че има мирни поданици и би трябвало да се търси тяхното посланичество и отбрана, с цел да може да се сътвори по-устойчив мир ", добави министър-председателят.

 

" Много е значимо на жестокостите и на варварството да не се дава отговор със същото ", сподели още Денков. 

 

Той удостовери, че в случай че има потребност, България е подготвена да изпрати в допълнение самолети. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР